Artikel optie prijzen/gewichten toevoegen/vervangen.

Een artikel kan naast een simpele prijs ook verschillende opties hebben. Denk hierbij aan een T-Shirt in verschillende maten of kleuren. Waarvan elke maat en elke kleur zijn eigen optie is. Dit houdt natuurlijk in dat ook hiervoor prijzen en gewichten moeten kunnen worden aangepast want een rood T-Shirt kan wel eens een euro duurder zijn dan een wit T-Shirt. Of een XXL T-Shirt heeft meer gewicht dan een S T-Shirt.

 

1. Login het beheergedeelte van uw website. Hiervoor heeft u een speciale link ontvangen die u in dezelfde mail kunt vinden als waar uw login gegevens staan.

login-backend

 

2. U komt nu terecht op het algemene dashboard van uw website. Hier kunt u o.a. nieuwe pagina's aanmaken, huidige bekijken en bijvoorbeeld uw lease instellingen bekijken. In dit geval kiezen we de optie Artikelen deze optie brengt u direct op de pagina met o.a. al uw webwinkel artikelen.

webwinkel-plus-artikel-create-dashboard

 

3. Naast al uw webwinkel artikelen kunt u ook andere artikelen hier vinden zoals bijvoorbeeld het privacybeleid van uw website. Aangezien dit verwarring kan brengen gaan wij in deze stap een filter instellen zodat u alleen nog maar uw webwinkel artikelen kunt zien. Klik op de knop 'zoekmiddelen' en vervolgens selecteert u in het veld '- Selecteer categorie -' de categorie Store. Nu zijn alleen nog de webwinkel artikelen aanwezig.

webwinkel-plus-filter-store

 

4. In het overzicht dat u nu ziet, kunt u nu een bestaand product openen door op de link te klikken van dit product. Of u klikt op 'Nieuw' wanneer u een nieuw product wilt aanmaken. Gebruik hiervoor onze andere handleiding om dit makkelijker te maken:
https://loginsecure.eu/nl/helpdesk/bekijk-artikel/154:artikel-toevoegen-aan-het-webwinkel-plus-pakket

 

5. Klik op het tabblad J2Store Cart.
j2store-cart-tab

 

6. In het J2Store menu klikt u op Opties.
j2store-menu

 

7. Het volgende scherm is nu zichtbaar:
j2store-options-overview

 

8. Klik op Stel optiewaarden in wanneer u de prijzen van een al bestaand product wilt wijzigen. Lees verder bij stap 10.
j2store-set-option-values

 

9a. Als u een nieuw product aan het aanmaken bent en u wilt hierbij ook gebruik maken van opties. Dan dient u deze eerst nog toe te voegen aan het huidige product. Alle instructies hiervoor kunt u vinden in deze stap 9.

 

9b. Eerst selecteert u de productopties die u wilt toevoegen. In uw geval is dit op dit moment er maar een dus dat is lekker makkelijk.
j2store-select-option

 

9c. Nadat u de selectie heeft gemaakt klikt u op optie toevoegen
j2store-add-option

 

9d. U ziet nu boven de 'optie toevoegen' knop de volgende data komen. Selecteer hier wat voor u het beste uitkomt.

- Noodzakelijk houdt in dat de eindgebruiker deze optie moet gebruiken alvorens te kunnen bestellen.
- Wanneer er meer opties zijn voor producten dan kan hier worden aangepast welke opties de eindgebruiker als eerste te zien krijgt.
j2store-new-option-settings

 

9e. U moet nu eerst klikken op 'opslaan' voordat de prijzen kunnen worden ingesteld.
webwinkel-plus-save

 

9f. Nu kunt u weer klikken op 'stel optiewaarden in'.
j2store-set-option-values

 

9g. Opties zijn nu succesvol toegevoegd aan dit product. Mocht u meer opties willen toevoegen volg dan de stappen van 9a tot en met 9g voor elke optie die u wilt toevoegen.

 

10. Dit is een venster voor de optiewaarden. U dient hierbij rekening te houden dat de basis prijs en gewicht lijdend is.

- In het geval van deze afbeelding is de basisprijs per stuk 5,95.
- En bij 12 stuks wordt de basisprijs + de prijs die hier is ingevuld.
- Oftewel de eindgebruiker betaald 70,40.
j2store-option-settings

U heeft nu de opties van een artikel toegevoegd/veranderd aan uw website. Als deze handleiding niet al uw vragen heeft beantwoord dan willen wij u vragen om te kijken in de handleiding van de leverancier van de software waar uw webwinkel op draait. https://docs.j2store.org/

 

KB Article: https://loginsecure.eu/nl/helpdesk/bekijk-artikel/155:artikel-optie-prijzen-gewichten-toevoegen-vervangen