Artikel toevoegen aan het webwinkel plus pakket

Een artikel toevoegen aan uw webwinkel plus pakket is vrij eenvoudig, maar er zijn wel een aantal regels welke moeten worden opgevolgd om het juiste resultaat te boeken. Voordat u begint met het daadwerkelijke toevoegen van een nieuw artikel is het handig om de volgende items bij de hand te hebben.

 

  • Product titel
  • Product beschrijving
  • SEO Titel & Beschrijving & Sleutelwoorden (Dit is niet verplicht)
  • Prijs en/of prijzen
  • Hoofdafbeelding (grote afbeelding voor de productpagina)
  • Thumbnail (kleine afbeelding voor de overzichtspagina)
  • Voorraad aantal

 

Als u deze items bij elkaar heeft voor elk product dat u wilt toevoegen kunt u verder gaan met onderstaande instructies.

 

 

1. Login het beheergedeelte van uw website. Hiervoor heeft u een speciale link ontvangen die u in dezelfde mail kunt vinden als waar uw login gegevens staan.

login-backend

 

2. U komt nu terecht op het algemene dashboard van uw website. Hier kunt u o.a. nieuwe pagina's aanmaken, huidige bekijken en bijvoorbeeld uw lease instellingen bekijken. In dit geval kiezen we de optie Artikelen deze optie brengt u direct op de pagina met o.a. al uw webwinkel artikelen.

webwinkel-plus-artikel-create-dashboard

 

 3. Naast al uw webwinkel artikelen kunt u ook andere artikelen hier vinden zoals bijvoorbeeld het privacybeleid van uw website. Aangezien dit verwarring kan brengen gaan wij in deze stap een filter instellen zodat u alleen nog maar uw webwinkel artikelen kunt zien. Klik op de knop 'zoekmiddelen' en vervolgens selecteert u in het veld '- Selecteer categorie -' de categorie Store. Nu zijn alleen nog de webwinkel artikelen aanwezig.

webwinkel-plus-filter-store

 

4. Het grote voordeel hiervan is niet alleen dat u een duidelijker overzicht heeft, maar wanneer u nu op nieuw klikt, zal de webwinkel categorie automatisch worden toegewezen en kunt u er zeker van zijn dat uw artikel ook zichtbaar wordt op de website in de webwinkel. Klik nu op nieuw.

webwinkel-plus-nieuw

 

5. Een nieuwe pagina wordt nu geopend waar u alle gegevens van uw artikel kunt invoeren. Wij beginnen hierbij met de titel.

webwinkel-plus-title

 

6. Na de titel komt één van de belangrijkste velden namelijk het beschrijvingsveld. Dit veld is niet alleen belangrijk omdat het uw bezoekers verteld wat het product inhoudt, maar is ook belangrijk omdat in veel gevallen dit veld is op een speciale manier opgebouwd voor uw webwinkel door LoginSecure. Als u geen specifieke instructies heeft ontvangen in uw e-mail over dit veld dan kunt u gewoon een beschrijving invoeren van het artikel.

webwinkel-plus-description

 

7. Het is altijd handig om regelmatig op te slaan tijdens het aanmaken van een artikel. Dus dat is wat we nu gaan doen. Klik op de groene knop 'opslaan'.

webwinkel-plus-save

 

8. Klik in het tabblad op Publiceren zodat we de SEO kunnen toevoegen.

webwinkel-plus-tab-publishing

 

9. Vul in dit tabblad het veld in Metabeschrijving & Meta trefwoorden. (Uw lease pakket zal deze waarden automatisch invullen via de SEO suite geïnstalleerd op uw website. Maar mocht u zelf hier waardes invullen dan zal de SEO suite deze overnemen.)

 

10. Na al deze informatie ingevuld te hebben kunnen we nu beginnen met het invullen van de gegevens die voor de webwinkel uiterst belangrijk zijn. (Alle voorgaande gegevens moeten ook worden ingevuld voor bijvoorbeeld blogposts, nieuwsitems en andere type artikelen maar alle onderstaande gegevens zijn echt specifiek voor de webwinkel). Klik op het tabblad 'J2Store' en klik op Ja en selecteer Simpel in het selectieveld. Klik vervolgens op Opslaan en verder gaan.

(Wij doorlopen de minimale aantal stappen die nodig zijn voor een artikel toe te voegen aan de webwinkel wanneer u meer informatie wilt over elk veld dat u in de volgende handleiding punten ziet dan kunt u deze vinden op https://docs.j2store.org/).

webwinkel-plus-tab-j2store

 

11. De pagina wordt nu opnieuw geladen en alle webwinkel opties worden nu vrijgegeven. Het kan zijn dat u terecht komt in het eerste tabblad genaamd Inhoud. Als dit het geval is klik dan weer op het tabblad J2Store. U komt nu bij de algemene instellingen van het artikel. Hier vullen we in het productnummer en zetten het belasting profiel op Default tax profile. Mocht er in uw winkel een ander of meerdere profielen staan voor de belasting selecteert u dan welke het beste uitkomt bij dit product.

webwinkel-plus-screen-1

 

12. Nu vullen we een prijs in door aan de linkerkant te klikken op Prijstelling en vervolgens vullen we de prijs in.

webwinkel-plus-screen-2

 

13. Als u voorraad wilt beheren klikt u aan de linkerkant op Voorraadbeheer en vult u de gegevens in die u wordt gevraagd.

 

14. Nu zijn we aangekomen bij de afbeeldingen. Klik op Afbeeldingen aan de linkerkant en upload uw thumbnail en grote product afbeelding.

 

15. Als uw webwinkel geïntegreerd is met een pakketbezorger en/of speciale verzendkosten heeft m.b.t. gewicht en/of formaat dan moet u alle opties invullen onder het kopje Verzending aan de linkerkant.

 

16. Alles is nu ingevuld en u kunt nogmaals klikken op Opslaan

webwinkel-plus-save

 

17. U kunt nu ter controle nog een keer van stap 5 tot en met deze stap alle gegevens controleren wanneer u er zeker van bent dat alles in orde is klikt u op 

 webwinkel-plus-save-close

 

U heeft nu een artikel toegevoegd aan uw website. Als deze handleiding niet al uw vragen heeft beantwoord dan willen wij u vragen om te kijken in de handleiding van de leverancier van de software waar uw webwinkel op draait. https://docs.j2store.org/

 

KB Article: https://loginsecure.eu/nl/helpdesk/knowledgebase/bekijk-artikel/154:artikel-toevoegen-aan-het-webwinkel-plus-pakket